Anabilim Dalı Başkanı : Prof. Dr. Nurhayat ÖZDEMİR
Telefon : 0464 223 6126 / 1827
Faks : 0464 223 4019
E-Posta : nurhayat.özdemir@erdogan.edu.tr

2006 yılında açılan Fen Bilimleri Enstitüsünün 5 anabilim dalından biri olan Biyoloji Anabilim Dalı, 2007-2008 Eğitim Öğretim yılında Yüksek Lisans, 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında Doktora programına öğrenci alımına başlamış olup, her yarıyıl belirlenen kontenjanlara göre genç bilim adamlar yetiştirmek amacıyla hizmet vermeye devam etmektedir.

Biyoloji Bölümünde Yüksek Lisans ve Doktora programına yönelik eğitim verebilecek 6 profesör, 5 doçent, 6 Doktor Öğretim Üyesi görev yapmaktadır. Bölümde idare ve öğrenci işlerine ilaveten, iyi donanımlı 1 Moleküler Biyoloji araştırma laboratuvarı, 1 adet Botanik araştırma laboratuvarı, 1 adet Bitki Fizyolojisi araştırma laboratuvarı, 1 adet Zooloji araştırma laboratuvarı, 1 adet Mikrobiyoloji araştırma laboratuvarı,  1 adet Biyoteknoloji araştırma laboratuvarı bulunmaktadır. Lisansüstü teorik dersler, tam donanımlı multimedya salonlarında veya Lisansüstü eğitimler için hazırlanmış özel sınıflarda yapılmaktadır. Uygulamalı dersler veya Lisansüstü tezi için yapılacak çalışmalar ise bağlı bulunduğu bilim dalı için tahsis edilen araştırma laboratuvarlarında gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimiz istedikleri taktirde, aylık belirli bir ücret karşılığında çeşitli projelerde çalışmak üzere araştırma laboratuvarlarında ya da öğrenci laboratuvarlarında çalışabilmektedir. Ayrıca üniversitemizin Erasmus Programı ile, maddi destek sağlanarak, eğitimlerinin bir kısmında yurt dışındaki İtalya, Polonya, Almanya gibi anlaşmalı ülkelerin farklı üniversitelerinde, Farabi Programı ile yurt içindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi gibi anlaşmalı üniversitelerinde devam edebilmektedirler. Biyoloji lisansüstü programına kayıt yaptıran öğrencilere istekleri doğrultusunda ve seviyelerine göre iki yarıyıl süreyle İngilizce hazırlık kursu verilmektedir. Öğrencilerimizin kendilerini sosyal ve kültürel açıdan geliştirebilecekleri 1 adet öğrenci kantini, 1 adet yemekhane, ücretsiz kablolu ve kablosuz internet olanakları, 1 adet fitness salonu, 1 adet tenis kortu, 1 adet halı saha, çatı katında 1 adet deniz manzaralı ferah dinlenme-çalışma salonu, 1 adet kapalı spor salonu, 1 adet teknolojik kütüphane mevcut olup, dağcılık, tiyatro ve farklı spor etkinliklerine katılım olanakları da sağlanmaktadır.